ANNA-MARIA LEHTOAHO

HÄMEENLINNA:

Anna-Maria aloitti taijin tammikuussa 2014 Helsingissä Mika Määttäsen opissa. Kesällä 2017 hänestä tuli mestari Chun yksityisoppilas ja ITCCA Hämeenlinnan opettaja

”Ystäväni Aleksi oli valtavan innostunut taijista ja kertoi siitä, suositteli ja kannusti kokeilemaan. Näin tein ja hurahdin lajiin itsekin. Kävin viikkotunneilla ja viikonloppukursseilla ahkerasti mahdollisuuksien mukaan; myös lomallani Saksassa otin yhteyttä paikalliseen ITCCA:an ja osallistuin heidän järjestämään taijiopetukseen.

Taijin vetovoima on ollut minulle sen pehmeydessä ja hitaudessa – yhdistyneenä vahvaan vaikutukseen. Hyödyn tuntee jo vähäisellä panostuksella, mutta ero on kuitenkin huomattava siihen, kun harjottaa taijia päivittäin. Kun keho taijin myötä on enemmän auki, myös mielellä on enemmän tilaa olla ja vaeltaa. Syksyllä 2017 aloitan taijin opettamisen Hämeenlinnassa. Ajattelen, että opettamalla taijia opin itse. Sen lisäksi, että saan lisämotivaatiota omaan treenaamiseeni, joudun (tai saan) myös pohtia sitä, miten avata asioita toisille ja toisin näkeville, kokeville. Se on mielenkiintoista, ja on mahtavaa tutkailla sitä näin upean lajin parissa.”